03 mei 2009

Vispakketjes uit de oven

Nu de zon zich achter de wolken bevindt, heb ik behoefte aan wat zon op mijn bord. Onderstaand recept komt uit het kookboek 'Alle smaken van de regenboog' van Tessa Kiros. De gerechten uit dit boek staan op kleur gerangschikt. Dit recept komt uit het hoofdstuk 'geel'. Ik heb het een beetje aangepast. Oorspronkelijk heb je 55 gram broodkruim nodig om een korstje rondom de witvisfilets te maken. Voor het gemak gebruik ik altijd lekkerbekjes.

Ingredi├źnten voor 4 personen:
4 lekkerbekjes;
4 schijfjes citroen;
125 mililiter olijfolie;
2 flinke tenen knoflook, gepeld en doormidden;
8 kleine takjes tijm;
zout.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Knip 4 vellen aluminiumfolie die flink wat groter zijn dan de lekkerbekjes. Bestrooi de vis met een heel klein beetje zout en leg ze elk op een vel aluminiumfolie. Leg op elke filet een schijfje citroen, een half teentje knoflook en twee takjes tijm. Vouw de pakketjes voor driekwart dicht en besprenkel de filets met een klein scheutje olijfolie. Vouw dan de pakketjes goed dicht en zet de naden omhoog. Leg de pakketjes op de bakplaat of in de braadslede. Bak de lekkerbekjes 20 minuten in de oven.

Serveer met een zomerse tomatensalade.

1 opmerking:

vlijtig zei

Jaaa, dit is zo lekker! Wij paneren altijd visfilet uit de vriezer, zoals in het recept. Het lijkt zo simpel (en dat is ook zo), maar het visje wordt zo lekker zacht....